Na een roadtrip van 13 uur samen met twee van onze beste vrienden kwamen we eindelijk op onze bestemming, Grindelwald. Het was een Harry Potterachtig dorpje hoog in de bergen van Zwitserland. Meteen zagen we waarom dit dorpje zo populair is. Het uitzicht op adembenemende gletsjers en het ongeëvenaarde berglandschap zorgden bij ons voor een onverzadigbare ontdekkingshonger.

1. Jungfrau Region

In de omgeving van Grindelwald zijn er verschillende plekken die je kunt bezoeken. Wij begonnen met de Jungfrau region. Een 4148 meter hoge berg in de Alpen. Rond Grindelwald bevinden zich 300 km wandelpaden. De bergtocht van Grindelwald-First langs de Bachalpsee vonden wij de mooiste tocht in die regio.  Alleen al vanwege de karakteristieke landschap is het hiken hier fantastisch. Misschien wel het enige gebied waar het net zo leuk is om in de lift te zitten als op de berg te staan.

In de Jungfrau region kun je diverse routes wandelen. Wij vonden de hike naar de Bachalpsee het mooist. Een meer aan de top van de Jungfrau. Het is slechts één uur lopen van eerste kabelbaan. Tijdens de hike keken we ons ogen uit. Je hebt dan onderweg op een gegeven moment uitzicht het wereldberoemde drietal Eiger, Mönch en Jungfrau. De hike was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Het is daarom moeilijk om het in woorden uit te drukken hoe mooi het daar is. Hopelijk onderstaande video jullie een beeld van hoe fantastische de Hike naar Bachalpsee is.

Mogelijkheid om door te lopen naar de Faulhorn als de weg open is.

2.Thriftbrug

Vervolgens gingen we de Triftbrug verkennen. Het is een van de meest spectaculaire hangbruggen voor voetgangers in de Alpen. 100 meter hoog en 170 meter lang zweeft de brug boven het gebied van de Triftgletsjer. Alleen al de reis ernaartoe met de gondelbaan door de kloof is behoorlijk avontuurlijk