Wat te doen in Dubai?

Een stedentrip in Dubai heeft alles. De winkels van New York, een mooi strand, de beste nachtclubs van de wereld, safaris in de woestijn, Burj Khalifa, Burj al Arab en natuurlijk lekker weer. Kortom genoeg te doen in Dubai!

Ons eerste backpack avontuur begon daarom ook in Dubai. We vlogen met Emirates en onze vlucht was erg comfortabel. Het was redelijk goedkoop; vliegen van Amsterdam naar Bangkok met tussenstop in Dubai en terug vliegen vanaf Bali naar Amsterdam, kostte ons €750 per persoon. Dit komt vooral omdat we een half jaar van te voren hadden geboekt. Na aankomst op vliegveld pakten we een taxi naar ons hotel. Dit was ongeveer 20 minuten rijden. Wij verbleven in het Ibis Mall of Emirates Hotel. Hier was alles goed geregeld en het kostte ons 180 euro voor drie nachten. Voor Dubai begrippen is dit redelijk goedkoop. Hieronder vind je wat wij allemaal in Dubai hebben gedaan.

Hotel in Dubai

Wat te doen in Dubai?

Jumeirah Beach Residence (JBR)

Na dat we onze spullen hadden uitgepakt, gingen we richting Jumeirah Beach Residence, op aanraden van onze vriend Robin Jonk. Hij woont namelijk zelf al 10 jaar in Dubai en vond dit de mooiste plek van de stad. Eenmaal daar aangekomen, zagen wij wat hij bedoelde. Het was een prachtig strand met mooi helder water. Daarnaast waren er veel luxe winkels gebouwd en zijn er veel leuke activiteiten die je kan doen. Vanaf de JBR kan je ook de Burj Al Arab zien. Dit is een van de bekendste hotels in Dubai.

strand jbr dubai JBR Dubai strand dubai

Mall of Emirates

Na ons bezoek bij JBR zijn we naar de Mall of Emirates geweest. Dit is een groot winkelcentrum met verschillende winkels en veel bekende Amerikaanse merken. Dit was erg leuk om te zien. Je hebt een beetje het gevoel of je in New York bent. Als je van shoppen houdt is dit dus een absolute aanrader. Je kan een dag lang rondlopen en je blijft maar nieuwe winkels ontdekken. Dus voor alle shopaholics, go your gang! Daarnaast bevind zich ook de grootste indoor skibaan van de wereld, waar je levensechte pinguïns ziet! En dat allemaal midden in de woestijn.

  Emirates mall dubai tips

Dubai Mall

Een ander winkelcentrum die het zeker waard is om te bezoeken is de Dubai Mall. Hier zijn wij samen met Anne, die wij in Dubai hebben leren kennen, de volgende dag heen geweest. Roos kreeg de ogen van een 6 jarige meisje in een snoepwinkel toen we naar binnen liepen. Het is echt gigantisch. Wij hadden afgesproken met Nasser Rafi. Dit is de eigenaar van de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld. Roos had hem ontmoet op haar werk en vertelde dat wij van plan waren om drie maanden te gaan reizen en dat Dubai onze eerst stop was. Hij stelde voor om contact met hem op te nemen als wij in Dubai waren en zo geschiedde het. Hij had voor ons een dagje Dubai Mall en een bezoek aan Burj Khalifa geregeld. We werden zelfs opgehaald door een van zijn assistenten en mochten als VIP de Burj Khalifa bezoeken.

Dubai mall

Burj Khalifa

Burj Khalifa is het langste gebouw van de wereld. Je gaat naar boven met de snelste lift ter wereld. Binnen een minuut ga je van de begaande grond naar de 124e verdieping. Eenmaal boven kan je over heel Dubai kijken, en geloof ons dit is echt een plaatje! Op dat moment realiseer je pas hoe bijzonder het is dat ze de gehele stad in 20 jaar hebben gebouwd. Weer beneden aangekomen konden we buiten genieten van een van de mooiste pleinen die we tot nu toe gezien hebben. En we hadden het geluk dat we nog konden genieten van de fonteinshow.

Fontein show Dubai uitzicht Burj Khalifa Burj Khalifa

Spice Souk en Gold Souk

Na ons bezoek aan Burj Khalifa gingen we naar een van de oudste markten van Dubai, de Spice- en Gold Souk. De smalle steegjes zitten vol met winkeltjes die allemaal verschillende soorten kruiden, fruit en kleding verkopen. Ook heb je de ‘zolder’ waar alle namaak spullen van de duurste merken worden verkocht. De kwaliteit is vaak hetzelfde en is niet te onderscheiden van de echte merken. Wij kochten drie zonnebrillen van Dior voor 20 euro per zonnebril. Hij wilde er eerst 50 euro voor vragen, maar als je goed bent in afdingen kan je de prijs drastisch verlagen. Tot op de dag van vandaag zijn we ontzettend blij onze nieuwe zonnebrillen.

Souks dubai
tips voor dubai

duba tips

Abra boot tour

Na ons bezoek aan de Spice- en Gold Souk mochten we een ding zeker niet overslaan. De abra tour. Dit is een boottocht door de Dubai creek en is vlakbij de Souks. Voor maar 1 Dirham, 20 cent, vaar je naar de overkant van de creek. De afgelopen 20 jaar is deze boottocht hetzelfde gebleven. Wij vonden het zelf een ontzettend leuke boottocht waarin je het oude Dubai te zien krijgt.

Wat te doen in Dubai

Souk Madinat

We zijn niet vies van lekker eten. En vonden het daarom helemaal niet erg dat Robin ons mee uit eten nam bij Souk Madinat. Integenstelling tot de rest van Dubai is een souk nagebouwd in moderne arabische sferen. Dit ligt vlakbij het alom bekende hotel, de Burj al Arab. Dit luxueuze hotel is te zien vanaf Souk mardinat. Als je aan het eten bent, zorgt dit samen voor een schitterende Arabische stijl en een prachtige uitzicht. Vooral in de avond is het uitzicht op de Burj al Arab hier prachtig.

Souk madinat Dubai

Nachtclub white Dubai

Een stedentrip in Dubai wordt volgens onze vriend Abdullah, een local die we in Dubai hebben leren kennen via Robin, perfect afgesloten met een bezoek aan Club White. De hottest club in Dubai en volgens hem ook van de wereld. Wij waren erg benieuwd en gingen samen met Abdullah, Anne en Robin een kijkje nemen. Een exclusieve club waarbij je netjes gekleed moet zijn om binnen te komen. Het is een rooftop club op de achtste verdieping waar voornamelijk rijke mensen op afkomen. Wij vonden het zelf erg leuk en dat het alles had wat een club moest hebben. Leuke muziek (erg divers), open dak, prachtig uitzicht en heerlijk sfeertje! Of het de best club van de wereld is weten we niet, maar het is zeker een van de beste. Het was een mooie afsluiting van ons avontuur in Dubai.

Club White Dubai

Stedentrip Dubai doen?

Al met al vonden wij Dubai een van de beste steden waar we zijn geweest. Er is er veel te doen en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom gaan wij aan het eind van onze reis nog een stop maken. We willen graag nog quad rijden in de woestijn en naar de mooiste moskee van de wereld! Weet jij nog leuke dingen om te doen in Dubai of wil je graag je reistips delen voor? Reageer dan nu op dit artikel.

Privacy Preference Center