De leukste dingen om te doen in Chiang Mai.

Na vier dagen in het drukke Bangkok waren we toe aan wat rust. En die vonden we in de grootste stad in het noorden van Thailand, Chiang Mai. Door de noordelijke ligging is de stad een beetje afgezonderd van de rest en heeft het een eigen karakter. Hierdoor is het populair bij backpackers en is er veel te doen in en rondom de stad.

Van Bangkok naar Chiang Mai

Veel reizigers gaan na Bangkok naar Chiang Mai. Dit kun je op verschillende manieren doen. Met de bus, trein of vliegtuig. Wij kozen voor de snelste weg. We vlogen met Air Asia voor 27 euro per persoon. Met de trein of de bus kost het je ongeveer 20 euro. Eenmaal aangekomen op het vliegveld, spraken wij twee andere backpackers uit London aan. Naast gezelligheid en onze reisverhalen, deelden we ook de kosten van de taxi samen. Door een taxi te delen met andere backpackers vanaf het vliegveld kun je veel geld besparen op vervoer. Daarnaast is het gewoon super leuk om nieuwe mensen te leren kennen en tips uit te wisselen.

Leukste dingen om te doen in Chiang Mai

1. Verken Chiang Mai op de scooter

De wind door ons haar, de zon lacht ons toe en om ons heen zien we het ene bergdorpje na het andere. De bergdorpjes rondom Chiang Mai verkennen met de scooter was toch wel een van de leukste dingen om te doen. Je kunt een scooter al huren vanaf 100 Baht per dag. Dit is omgerekend €2,50,-. Op die manier heb je genoeg tijd om leuke bezienswaardigheden te bezoeken in en rond de stad. Ook zijn er veel andere dorpjes vlakbij Chiang Mai die je kunt ontdekken. Mae Rim was ons favoriete dorpje. Hier zijn veel dingen te doen, zoals het bezoeken van olifanten verzorgingscentrum of het doen van een trekking door de jungle. Ook is het mogelijk om naar een slangenboerderij te gaan (als je een doodswens hebt). Zelf kozen wij voor het bezoeken van het olifanten centrum.

Op de scooter chiang Mai verkennen

2. Olifanten Care Center Chiang Mai

Veel backpackers hebben het zien van een olifant in Thailand hoog op hun lijstje staan. Ook bij ons was dit het geval. Op een van onze scootertochten door de bergen kwamen we toevallig terecht bij het olifanten care center in Mae Rim. We kozen ervoor om een entree te balen van 200 Bath, dit is omgerekend 5 euro. Met deze ticket mochten wij de olifanten voeren en een wandeling maken door het park. Je kunt er ook voor kiezen om de olifanten een aantal dagen te verzorgen. Hier betaal je per dag rond de 50 euro voor. Wij hadden nog drie maanden in het vooruitzicht en kozen er daarom voor dit niet te doen. Op weg van de ingang naar het park loop je over een mooie van houtgemaakte brug met een uitzicht over het groene landschap. Aangekomen bij de olifanten kregen we beide een leuk rietenmandje met daarin een paar trossen bananen die we mochten voeren aan de olifanten. Er liep een verzorger met ons mee om te vertellen over de olifanten, hoe oud ze waren, en hoe ze de olifanten verzorgen. Dit vonden wij erg leuk (de man sprak namelijk ook goed Engels waardoor wij hem goed begrepen.)

Olifanten center Chiang Mai

3. Bezoek de nachtmarkt

Chiang Mai heeft een klein nachtleven maar wel een hele leuke. Er is een grote nachtmarkt die zich bevind in het nieuwe centrum. Dit is ongeveer 5 min rijden vanaf de rand van het oude centrum. De markt is in een van de grootste straten en de kraampjes zijn geplaatst aan beide kanten van de weg. Alles is verlicht met gekleurde lampjes, waardoor het een fijne gezellige sfeer krijgt. Tussen alle marktkraampjes door vind je een klein pleintje. Dit vonden wij helemaal het einde. Er word lokale live muziek gespeeld waar je naar kunt luisteren op een van de strobalen met als tafel een oud olievat. Om de muziek heen staan vele verschillende eetkraampjes, hier kun je wat lekkers halen en aanschuiven aan een van de tafeltjes. Alles samen, maakt een hele speciale sfeer. Wij genoten hier twee avonden van. Op de markt zelf vind je alle mogelijke souvenirs die er zijn denken wij. Van armbandjes, hoedjes, kleren, gadgets, art enz. je kunt het zo gek niet bedenken. Wij kochten zelf een leuk hoedje en een tas om te dragen tijdens onze reis.

Nachtmarkt Chaing Mai

Guesthouse in Chiang Mai

We verbleven in Ying Yang guesthouse. Dit was veruit het beste guesthouse waar we hebben geslapen. Het heeft ons 10 euro per nacht gekost. Je krijgt een zeer nette kamer en het personeel stond altijd voor ons klaar. Ze spraken ook goed Engels wat een luxe is in Azië. Al met al waren we dik tevreden met Ying Yang guestho use. We vonden ons verblijf op Booking.com. Vaak zoeken we op beoordeling en dan de laagste prijs. Dit is volgens ons je best shot op een goed verblijf.

Lekker eten in Chiang Mai

Juicy4u

Het eten in Chiang Mai was om van te smullen! We hebben onze hele verblijf ontbeten bij een leuk tentje genaamd Juicy4u. De mensen waren ontzettend vriendelijk, ze draaide heerlijke reggae muziek en de kwaliteit van het eten was ontzettend goed en betaalbaar. Beter kan je het niet krijgen zijn wij van mening. Bovendien kun je heel veel verschillende sapjes bestellen. Ook loopt er een heerlijk vrolijk hondje rond met de naam Mango. ‘Give it a try’ en ga zeker een keertje ontbijten bij Juicy4u.

13508999_1132515423488736_5314221373278178485_n

Bubbles Live

In deze straat bevind zich nog een ander restaurantje waar we fan van zijn geworden. Dit heet Bubbles live. Het eten is biologisch en van hoge kwaliteit. Ondanks de vele plus punten waren de prijzen niet hoger dan in andere lokale restaurantjes. Wij vonden het echt een feestje om hier te eten. Bestel vooral juist de Thaise gerechten.

13523763_1132511926822419_245596736_o

Nog meer to do’s in Chiang Mai

Ondanks onze veel belevenissen in Chiang Mai zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Ons volgende bezoek zouden we zeker nog met quads de jungle verkennen en naar de monk chat gaan. Bij de monk chat zijn veel monniken die Engels leren, waardoor je bijzondere vragen kunt stellen aan hen over het boeddhisme. Next time! Hebben jullie nog meer leuke to do’s in Chiang Mai? Laat het zeker even achter in comments.

Privacy Preference Center