Wat te doen in Bangkok. Na ons avontuur in Dubai was onze volgende stop Bangkok! Voor veel volwassenen is het een beetje als Disneyland met leuke mensen, heerlijk eten, veel cultuur, een geweldig nachtleven – en nog veel meer. De één wordt er gelijk verliefd op, maar voor de ander is het al snel te chaotisch en te benauwd. Ook wij vonden Bangkok de eerste keer overweldigend, maar na ons recente bezoek hebben we toch een heel ander Bangkok gezien en zijn we er toch een beetje verliefd op geworden. In deze blog gaan we je alles vertellen over hoe je verliefd kunt worden op Bangkok en geven we je handige reistips om leuker, slimmer en vooral goedkoper te reizen.

8 leukste dingen om te doen in Bangkok:

1. Co van Kessel tour

Wat is de beste manier om Bangkok te ontdekken? Lekker op zijn Hollands natuurlijk! Met de Co van Kessel fietstour kom je op plekken waar je normaal als toerist niet zou komen. Bovendien krijg je heel veel inspiratie over wat je allemaal kunt doen. Alle fietstochten van Co van Kessel beginnen in ’s wereld grootste Chinatown. Ook heb je twee ontzettend leuke gidsen die je veel informatie geven over wat je allemaal kan doen in Bangkok.

Wij baalden er een beetje van dat wij dit pas op de derde (en laatste) dag hebben gedaan. Er was nu niet veel tijd meer om alle leuke dingen te doen die we hadden ontdekt tijdens de fietstocht. Daarom raden wij iedereen aan om de Co van Kessel fietstour op een van de eerste dagen in te plannen. Met zijn tweeën betaalden we 52 euro voor een fietstour van drie uur. Dit vonden wij het meer dan waard! Er is ook nog een mogelijkheid voor een langere fietstour die vijf uur duurt.

Co van kessel fietstour bangkok

2. Uitgaan op Koh San Road

Koh San Road is toch wel de meest bekende straat onder toeristen en the-place-to-be als je heerlijk wilt feesten. Het nachtleven hier is over de hele wereld beroemd en berucht. Hier ontmoet je ook veel backpackers en kan je informatie uitwisselen over wat zij allemaal al ontdekt hebben. Overdag staan er veel kraampjes waar je souvenirtjes en kleding kunt kopen. In de avond wordt het erg levendig: je vindt er eettentjes waar je ook insecten kunt proeven, veel clubs en mannen die je naar pingpong shows willen lokken. Kortom alle ingrediënten om de avond van je leven te hebben!

khao san road bangkok

3. Een ritje in een TukTuk maken

Reizen met een tuktuk is wel iets wat je een keer gedaan moet hebben als je naar Bangkok gaat. Het is een unieke ervaring en vaak ook sneller dan met een taxi. Wat je moet weten is dat sommige tuktuks geld krijgen als ze toeristen naar winkels mogen brengen. Dit geeft je mooi de gelegenheid om te onderhandelen over de prijs. We hebben vaak geregeld dat we voor twee keer stoppen gratis gebracht werden naar onze eindbestemming. Hiermee bespaar je veel geld en het zijn vaak erg luxe winkels. Dus de vijf minuten die ze je binnen willen hebben, om hun geld te krijgen, zijn zo om.

tuk tuk bangkok reizen

4. Een van de prachtige tempels bezoeken

In Bangkok zijn meer dan 400 tempels en hier kom je er ongetwijfeld een paar van tegen. Als je er verschillende wilt bezoeken kun je een tuk-tuk voor een dag huren die je naar verschillende tempels rijdt. Dat willen ze maar al te graag. Zij geloven dat ze geluk krijgen als ze jou naar een tempel brengen. In hun eigen woorden “you luck, I luck!”. Wij zijn zelf naar de Wat Pho geweest. Deze tempel staat bekend om de gouden liggende buddha. Het is een van de grootste tempels van Bangkok. Bij Wat Pho kun je ook een fantastische traditionele massage krijgen. Entree voor Wat Pho bedraagt 100 Baht. Dit is omgerekend 2,50 euro.

13344549_1247408198617585_8260495752706307599_n

5. Marktkraampjes Chinatown Bangkok

Als je de Co van Kessel tour niet wilt doen, raden wij je toch aan om een culinaire verkenningstocht te houden langs de vele marktkraampjes in Chinatown. Hier kun je gaan winkelen en veel nutteloze souvenirs kopen. Maar wat wij hier heel leuk vonden was het eten. Je kunt ontzettend veel verschillende gerechten kopen die je nergens anders in Bangkok vind. Bovendien kun je genieten van de prachtige bloemenmarkt. Het ruikt heerlijk en je kijkt je ogen uit!

flower markt Bangkok

china town bangkok

6. Neem een voetmassage

Of gewoon elke massage die je wilt. Het is goedkoop, ontspannend en heerlijk om te doen! Onze persoonlijke favoriet is een voetmassage & oliemassage op en rond Rambuttri Village. We raden het vooral aan om dit in de avond te doen. Dan gebeurd er zoveel op straat! Genieten van de  avond, een heerlijke smoothie in de hand, naar andere backpackers kijken terwijl je goddelijk wordt gemasseerd. Wat wil je nog meer?

Massage bangkok

7. Boottocht in Bangkok

Een boottocht maken over de Chao Phraya Rivier is iets wat veel toeristen willen doen. Hier vind je verkoeling en geniet je van het mooie uitzicht over Bangkok. Zorg er alleen voor dat je niet de toeristenboot neemt maar gewoon de watertaxi. De watertaxi is de goedkoopste manier om te reizen. Het kost je ongeveer 17 Baht per persoon en je kunt vaak overal komen in Bangkok. Ook is het een leuke manier om te reizen, en het is schoner dan de tuktuk. Je krijgt namelijk niet allemaal co2 uitstoten te verwerken. Bovendien is het wat koeler door de wind en dit ga je heel erg waarderen als je in de stad bent. Verder moet je een ticket vooral op de boot zelf kopen en niet bij het bureau voor dat je de boot in gaat. Hier wordt je gewoon opgelicht omdat een kaart twee keer zo duur is als op de boot zelf. Wij vonden de watertaxi de leukste manier om te reizen in Bangkok.

boottocht bangkok

8. Eten in Bangkok

Bangkok heeft een geweldige keuze aan lokale restaurants die op straat eten serveren. Over het algemeen is het eten heerlijk en heel goed betaalbaar.  De lokale restaurantjes op Rambuttri Road waren onze favoriet. Hier hebben we bijna elke dag lekker gegeten en het kostte ons 5 euro met zijn tweeën. Nog een fijn voordeel was dat we geen darmklachten hadden.

 

straat-eten-in-bangkok

Hotel in Bangkok

Ons hotel in Bangkok was een oude bekende. We verbleven in de Rambuttri Village dat parallel ligt aan Koh San Road. Het is een veel rustigere straat dan Koh San Road. Wij betaalden 20 euro per nacht voor het hotel. Het was er rustig, schoon en sfeervol. Bovendien heeft het een zwembad op het dak, en in de hitte van Bangkok ga je dit zeker waarderen. Ook kun je na het uitgaan op Koh San Road kruipend naar huis. Niet dat we je aansporen om dat te doen, but just so you know 😉

Hotel Bangkok

Al met al hebben we genoten van Bangkok. Onze volgende stop is Chiang Mai. Heb jij nog vragen over wat te doen in Bangkok of aanvullende tips? Geef ze dan in de comments ;P

Privacy Preference Center