Vier redenen waarom je juist nu naar Myanmar moet gaan?

Waarom Myanmar? In deze blog gaan wij je vertellen waarom een bezoek aan Myanmar zeker hoog in jouw bucketlist moet staan. Dit was zonder twijfel de meest bijzondere bestemming op onze reis door Azië. Het is een land die iedereen moet ervaren. Wij zijn er verliefd op geworden. Zelfs nu bij het schrijven van deze blog krijgen we weer vlinders in onze buik wanneer we terug denken aan het mysterieuze Myanmar. Hieronder vind je de vier beste redenen waarom wij vinden dat jij zo snel mogelijk naar Myanmar zou moeten gaan.

1. De mensen

Ondanks de adembenemende bezienswaardigheden heeft Myanmar haar charme te danken aan haar mensen die de meest blijvende herinneringen hebben gecreëerd voor ons. Ze zijn nog zo gastvrij en zo puur. Ze kijken je na alsof je een grote beroemdheid bent en lachen je lief toe als je hun kant op kijkt. Ze willen met je op de foto, nodigen je uit bij hun huis om heerlijk te eten en zijn oprecht geïnteresseerd in je. Wij kregen in iedere geval veel aandacht van ze. Een blonde vrouw en een lang donkere man zien was al heel wat voor ze. Maar als stel? Dat vonden ze toch heel uniek. Ook willen ze graag Engels leren en word je vaak benaderd met “hellooo” en een brede glimlach. Het is echt hartverwarmend om te zien hoe gastvrij de lokale bevolking in Myanmar is. Het zijn de liefste mensen die we ooit hebben ontmoet.

De mensen

2. Het is nog authentiek

De belangrijkste reden waarom je nu naar Myanmar zou moeten gaan, is omdat het nog authentiek is. Alles is nog onaangetast. Voor reizigers als wij is er geen grotere beloning dan het ontdekken van een land die zich net opent voor de buitenwereld. Vooral in de kleine dorpjes zie je dat Myanmar een heel ander stukje Azie is. Dit alles gaat veranderen. Buitenlandse bedrijven investeren in de groei van het land om tegemoet te komen aan de wensen van toeristen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat dit nog onaangetaste land verandert naar een toeristische attractie. Wij hopen dat we Myanmar voor die tijd nog het paar keer kunnen bezoeken. We zijn lang niet uitgekeken!

Myanmar authentiek

3. Het oogverblindende Inle lake

De Inle lake is een van de bekendste bezienswaardigheden in Myanmar. Hier hangt een rustig en vredige sfeer. Wij vonden het ontzettend bijzonder om de vissers te zien die met een been aan het peddelen en tegelijkertijd aan het vissen zijn. Ook kan je goedkoop een boot huren om het meer te verkennen. Op en rondom de Inle lake is er veel te zien. Bezoek bijvoorbeeld de weefindustrie of de nabijgelegen wijngaarden. Lees hier meer over wat je allemaal kan doen rondom de Inle lake.

13428418_1259745747383830_4030578634107670069_n

4. Zonsopgang- of ondergang in Bagan

Bijna iedereen die naar Myanmar gaat, heeft het tijdloze Bagan op zijn to do’s lijst staan. Het is een Mysterieuze stad met prachtige tempels uit de negende eeuw. Je hebt het gevoel alsof je in de middeleeuwen bent. Overal zie je oude tempels en wij vonden het erg leuk om deze zelf te ontdekken. Wij hebben een e-bike gehuurd en zijn zelf naar verschillende tempels geweest. Wij vonden het een avontuur om een tempel te ontdekken waar geen andere toeristen zijn. Zo kan je in alle rust genieten van de magische momenten tijdens een zonsopgang of zonsondergang.

bagan sunset

 

 

Privacy Preference Center