Kalaw is een dorpje hoog in de bergen. Het was voor ons het eerste dorpje in Myanmar waar we verliefd op werden. Het is erg leuk om door de schitterende omgeving te lopen. In het centrum van Kalaw heb je een leuke markt. Hier kan je van alles kopen. Na de markt is het leuk om door te lopen naar de berg. Hier kan je via de trappen naar boven om over de hele stad te kunnen kijken.

Trekking van Kalaw naar Inle meer

trekking kalaw naar inle lake-4

Een trekking van Kalaw naar Inle Lake is een van de leukste dingen om te doen in Myanmar. Het geeft je een indruk van hoe de lokale bergstammen leven. Bij het maken van een trekking heb je genoeg keuze. Zo kun je ervoor kiezen om een 2-daagse trekking te doen maar ook 4 dagen. Wij kozen zelf voor de 2-daagse trekking naar Inle Lake. Dit is inclusief overnachting en eten.

trekking kalaw naar inle lake-15

De trekking hebben we ter plekken geboekt bij Sammy’s familie. Zij hebben ons echt een top trekking bezorgd. Wij hadden twee dames als gidsen. Ze spraken goed Engels en waren super enthousiast aan het vertellen over de geschiedenis, culturen en religie van Myanmar. Alsof dit nog niet genoeg was, konden ze ook nog heerlijk koken!

Voor ons is de trekking een van de hoogte punten in Myanmar. Een aanrader voor als je op reis gaat is het aanschaffen van een polaroid camera. Wij maakten hiermee foto’s van de lokale kinderen. Een ding die wij nooit zullen vergeten is de blik in hun ogen als de foto uit de camera kwam waarop zij stonden. Vervolgens gaven we de foto’s aan ze. Een paar minuten later stonden de kinderen van het hele dorp om ons heen. Onbetaalbaar!

Reizen van Yangon naar Kalaw

Met de nachtbus zijn we van Yangon naar Kalaw gereisd. Dit kost per persoon 18 euro. Tijdens je reis naar Kalaw zul je stoppen bij een busstop. Probeer zelf wat eten mee te nemen. De meeste reizigers lopen bij busstops voedsel vergiftiging op. Om 4 uur in de ochtend kwamen we aan in Kalaw. Hier staan mensen te wachten om jou naar een hotel te brengen.

Hotel in Kalaw

Na onze reis naar Kalaw zijn we naar ons hotel gebracht. Dit was 5 minuten vanaf de bus. We verbleven in het Dream mountain resort gelegen op een heuvel. Eenmaal aangekomen bij het hotel konden we een kamer regelen. Wij betaalden de helft van de prijs voor de eerst nacht. Voor de overige nachten betaalden we 20 euro inclusief ontbijt.

Wij raden je aan om een kamer te nemen met een balkon. Het uitzicht is prachtig.
In Myanmar is het personeel erg vriendelijk, maar ze verdienen echt extra credits. Na het uitchecken, brachten ze ons gratis nog naar het beginpunt van de trekking. En alsof dat nog niet genoeg was, kregen we de volgende ochtend post. Het was van de Dream mountain hotel en onze geheugen kaartjes van de camera’s zaten erin. Al onze vakantie foto’s stonden erop. Dus je kan je wel voorstellen hoe dankbaar we ze zijn. Een mooie reistip is dan ook om je geheugenkaartjes te verdelen over je bagage.

Eten in Kalaw

Naast het boeken van een trekking naar Inle Lake kan je ook heerlijk eten bij sam’s familie. Je kan hier Birmees eten bestellen. Daarnaast zijn de mensen erg vriendelijk en gaven ze ons een welkom gevoel. Ook raden we je aan om een gesprek te beginnen met Uncle Sam. Hij is simpel weg fantastisch!

Privacy Preference Center