Het eiland Koh Phangan in Thailand biedt tal van prachtige stranden. Het is niet eenvoudig om te bepalen welke nou de allermooiste zijn. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak, en het eiland telt wel meer dan 30 (!) stranden. In deze blog deel ik mijn 5 favoriete stranden van Koh Phangan met jullie.

Hat Sadet beach

Na een teleurstellende waterval bij Hat Sadet zijn we doorgereden en kwamen we per toeval uit op het strand. Hat Sadet beach is omgeven met prachtige palmbomen en een heel fijn rustig strand. Het bleek voor ons een geweldige plek om de dag door te brengen. Bovendien vind je hier ook een verrassend goed restaurant voor een klein strandje!

Wat te doen in Koh Phangan Bottle beach

Malibu Beach

Malibu beach wordt door veel toeristen gezien als het beste strand van Koh Phangan. Het zand is ongelooflijk wit, er zijn veel palmbomen, er is een kleine bar die vaak raggae muziek draait en natuurlijk is het water helder blauw. Ook is er een geweldig uitzicht op de bergen van Koh Phangan. Dit strand was voor ons zeker één van de hoogtepunten van het eiland!

Haad Rin

Haad Rin is het meest bekende strand van Koh Phangan. Dit komt vooral door de wereldberoemde Full Moon Party. Buiten de Full Moon Party om hebben wij zelf heel erg genoten van de schoonheid van Haad Rin Beach. Het heeft een mooie baai met zacht wit zand en helder water, en het is ook heel gemakkelijk te bereiken met de scooter. Van het strand af vind je het allerleukste straatje met leuke winkeltjes, barretjes en restaurantjes die vooral in de avond voor een gezellig sfeer zorgen.

Bottle Beach

Dit is een van de meest verlaten stranden van Koh Phangan. Op veel blogs lees je dat je er niet heen kunt lopen, maar het is zeker wel mogelijk! Vanaf Chaloklaam kun je in twee uur naar het strand wandelen. Op het moment dat wij naar dit strand wilde lopen begon het heel hard te regenen waardoor we helaas niet zijn gegaan. Maar als we veel van onze vrienden mogen geloven is het een paradijs. De moeite die je doet om er te komen wordt beloond met helder blauw water, prachtig wit zand en een mooie natuur. Het is er heerlijk rustig, je kunt er goed snorkelen en door de omringende bergen ontstaat er nog meer een afgelegen gevoel. Als je de wandeling toch teveel moeite vind dan kun je er ook met de watertaxi komen (150-300 baht p.p.).

Wat te doen in Koh Phangan

Mae Haad Beach / Koh Ma

Mae haad Beach is een mooi langgerekt strand waar je ook heel goed kunt snorkelen. Het bijzondere is dat je over de zandbank naar de prachtige Koh Ma kunt lopen! Niet alleen de natuur op Koh Ma is prachtig maar ook de zee daar omheen is erg mooi. Je vind hier mooie koraalriffen en verschillende vissoorten; een paradijs voor snorkelaars! Aan deze kant van het eiland kun je ook genieten van de zonsondergang. Zeker een aanrader!

Wat te doen Koh Phangan Koh Mah

Stranden Koh Phangan

Natuurlijk zijn er nog meer stranden te ontdekken in Koh Phangan. Echter mag je nu zelf op ontdekingsreis en het met ons delen in de comments. We zijn benieuwd. Have fun and enjoy!

Wat te doen Koh Phangan

Privacy Preference Center