Staat een stedentrip naar Marrakech hoog op je bucketlist? Dan kan je deze tips van ons beste vriendinnetje Daphne wel gebruiken. Zij vertelt je over de hipste spots en de meest unieke activiteiten in Marrakech.

[su_spacer]

Tips Marrakech  

Eventjes een heerlijk lang weekend weg van alle drukte van werk en school. En gewoon even weer een keer een weekend doorbrengen met mijn beste vriendinnetje. Waar gaan we dan naartoe? Waar de goedkoopste vliegtickets ons brengen! (Livin La Vida Broka) We vonden een mooie aanbieding voor een stedentrip Marrakech, so Marrakech it is!

Ik was nog niet eerder naar Marokko geweest, dus dit zou een hele nieuwe ervaring worden. Thuis een paar mooie locaties opgezocht en opgeslagen op de telefoon, en verder gewoon blanco naar Marrakech, want we zullen snel genoeg ontdekken hoe mooi deze stad is.

klein Riad

[su_custom_gallery source=”media: 2268″ limit=”15″ width=”1600″ height=”920″ title=”never”]

We hebben een kamer geboekt bij een klein Riad in de oude stad, waar we verwelkomd worden door een ontzettend lieve vrouw; Rashida. Ze geeft ons gelijk een heel warm thuis gevoel. Deze Riad is heel centraal gelegen in het oude stadscentrum en zeker een aanrader om te verblijven! Er is geen overbodige luxe, maar wel een schone kamer, lieve Rashida met heerlijk ontbijt en een echte Marrokkaanse sfeer.

[su_custom_gallery source=”media: 2289″ limit=”15″ width=”800″ height=”600″ title=”never”]

We zijn de eerste 2 dagen ontzettend veel gaan wandelen. Marrakech bestaat uit 2 delen: de oude stad, de Medina, die is afgebakend door een oude stadsmuur, en daarnaast ligt de nieuwe stad. Je kunt in de nieuwe stad heel duidelijk alle franse invloeden zien, het is op sommige plekken dan ook net alsof je door een warm Parijs wandelt.

De oude stad daarentegen is een prachtig stuk geschiedenis en voor het oog net een mix van verschillende tijdperken. De huisjes zijn heel oud en de straatjes heel smal, maar er zijn genoeg invloeden van de moderne tijden. De ezeltjes die karren voorttrekken moeten hun plaats op de wegen delen met de gele taxi’s en de vele brommers. Deze brommers rijden trouwens overal. Hoe smal de straatjes ook zijn en hoe druk het er ook is met wandelende of winkelende mensen, de brommer rijders maken er een sport van om er zo snel mogelijk doorheen te rijden! Deze smalle straatjes zijn kenmerkend voor Marrakech. Ze zitten vol met leuke winkeltjes, restaurantjes, hammam’s, cafeetjes en nog veel meer. Je kunt hier dagen rondwandelen en je blijft nieuwe dingen ontdekken. Je verdwaald er overigens ook erg snel, dus zorg dat je een offline citymap bij je hebt.

TIP: Ulmon Citymaps 2 go. Deze app kun je altijd offline gebruiken, je kunt er je plaatsen in opslaan en hij geeft ook nog inspiratie voor leuke to-do’s in de buurt.

[su_custom_gallery source=”media: 2342″ limit=”15″ width=”1030″ height=”740″ title=”never”]

Centrale plein Jemaa el Fna

[su_custom_gallery source=”media: 2269″ limit=”15″ width=”1600″ height=”920″ title=”never”]

Al deze straatjes komen samen uit op het grote centrale plein Jemaa el Fna. Hier staan de bekende stalletjes met (superlekkere) jus d’orange, er zitten dames die henna aanbieden en er staan ook veel mensen die door middel van dieren de toeristen proberen te vermaken. Heel vervelend, maar er zitten kleine aapjes verkleed in jurkjes met een ketting vast aan hun nek, en liggen slangen waarbij de bekjes zijn dicht getaped en er staan uitgehongerde paarden voor koetsen. Allemaal om de toerist te vermaken. Doe hier absoluut niet aan mee, geef deze mensen geen geld voor een foto met een aapje of slang, of een rondje in de koets, want deze beestjes horen op deze manier geen vermaak te zijn voor toerisme!

Jardin Majorelle

Breng ook een bezoekje aan Jardin Majorelle. Een prachtige tuin met heel veel planten, bomen en bloemen en mooie kobaltblauwe huisjes. Heerlijk om even de rust te pakken en te genieten van al het moois om je heen.

Fietstocht door Marrakech

Als je geen zin meer hebt in uren wandelen door de stad dan is een fietstoch ook een enorm leuke manier om de stad te ontdekken. Wij hebben onze fietstocht geboekt bij www.marrakech-city-bike-tour.com. Een vriendelijke jongen Ali heeft ons op deze manier zowel de oude als de nieuwe stad laten zien en we zijn op leuke plekken gekomen die we zelf anders niet hadden gevonden. Hij kent de stad erg goed en vertelt je ook veel over geschiedenis en bijzonderheden over de stad. Een echte aanrader!

[su_custom_gallery source=”media: 2273″ limit=”15″ width=”1024″ height=”650″ title=”never”]

Henna Café Marrakech

Na deze fietstocht zijn we terug gegaan richting de oude stad en zijn we langs het Henna Café gegaan. Henna is zeer populair in Marokko, en wordt ook veel aangeboden op de grote pleinen en straten. Doe dit NIET op straat, want zij gebruiken de zwarte henna. In deze henna zitten stoffen die erg schadelijk kunnen zijn voor je huid en gezondheid. Natuurlijke henna is bruin van kleur, en bij www.hennacafemarrakech.com gebruiken ze alleen deze natuurlijke henna. Er zitten dames die erg mooi henna kunnen zetten, en er is ook nog eens heerlijk en vers eten te bestellen. Een extra pluspunt: alle inkomsten van dit Henna cafe worden gebruikt voor gratis onderwijs aan de lokale bevolking van Marrakech. Pas wel op voor de kleine Shrek en Fiona, 2 kleine schildpadjes die er over de grond kruipen.

henna cafe2   Henna cafe3

La Plage Rouge

[su_custom_gallery source=”media: 2288,2287″ limit=”15″ width=”800″ height=”800″ title=”never”]

Na 2 dagen van activiteiten besluiten we dat het tijd is om te relaxen. Het is hier 30 graden en we willen graag een dagje bakken in de zon. We gaan naar La Plage Rouge, en wat is het hier mooi! Een heerlijk relaxte sfeer, heerlijk vers eten en goede muziek. Absoluut een dagje genieten en relaxen. Neem wel je portomonnee gevuld mee, want het is er niet goedkoop. Entree kost €25 en een drankje is al snel €7. ’s Avonds feesten we nog even door bij de bekende club 555. Een hippe club met een leuke sfeer voor een avondje uit!

[su_custom_gallery source=”media: 2270″ limit=”15″ width=”800″ height=”800″ title=”never”]

Onze laatste dag gebruiken we om nog een laatste keer door de medina te wandelen en leuke souvenirs te kopen voor thuis. Als je hier gaat shoppen zorg dan dat je je beste onderhandel-skills uit je mouw schud want die heb je nodig! Alle verkopers zetten hun bedrag lekker hoog in maar vaak je kun je met een beetje babbelen de prijs goed omlaag krijgen. We eten nog wat vers fruit en de bekende ‘Tagine’, en gaan dan alweer terug naar het vliegveld, richting Amsterdam.

Sommige mensen zeggen dat Marrakech niet het echte Marokko is, maar voor mij was dit absoluut een hele mooie introductie aan deze prachtige cultuur. Hele vriendelijke en behulpzame mensen, heerlijk vers eten en een happy vibe door de hele stad.

Marrakech; je was fantastisch!

Privacy Preference Center