Tips Dubai

Mensen vinden Dubai een dure vakantiebestemming en slaan het vaak over als ze gaan backpacken in Azië. Maar wij zijn erachter gekomen dat je er prima goedkoop kunt reizen. Hieronder vind je de 10 beste tips.

1. Beste reistijd voor Dubai

Halve juni tot met half augustus is het echt bloed heet in Dubai. Dus plan je vakantie buiten deze zomermaanden. Volgens de locals die we hebben ontmoet is het in december wanneer het bij ons koud wordt, de perfecte temperatuur. Een win – win als je deze maanden naar Dubai kunt reizen. Maar tot eind mei zijn de temperaturen goed en kan je gewoon heerlijk je vakantie vieren.

Fontein show Dubai

2. Goedkoop vliegen naar Dubai

De beste tip om een goedkope vlucht naar Dubai te krijgen is om het onderdeel te maken van een langere reis. Wij hebben met Emirates gevlogen omdat zijn altijd een tussenstop maken in Dubai. Hier kan je dan paar dagen verblijf regelen zonder extra kosten. Wij raden aan om 3-5 dagen in Dubai te verblijven. Dit is over het algemeen genoeg tijd om alle bezienswaardigheden te zien. Wil je toch alleen een stedentrip doen in Dubai? Zoek dan met behulp van Skyscanner de goedkoopste vliegticket.

tips dubai

3. Onbeperkt Wifi

In het vliegtuig van Emirates kan je gratis 10 mb internet gebruiken. Als je er langer van wilt genieten is het de bedoeling dat je ervoor betaalt. Wij geven je de volgende tip om langer te genieten van onbeperkt internet: Wis je internet geschiedenis en meld je opnieuw aan met een willekeurige email. Blijf dit herhalen als je mb’s op zijn. Zo kan je genieten van onbeperkt internet in het vliegtuig.

laptop in vliegtuig naar dubai

4. Goedkoop reizen in Dubai

Maak gebruik van de metro stations in Dubai. Dit kan je veel geld besparen. Het kost 1.80 tot 5.80 dirham wat neer komt op €0.43 cent tot €1.40. Met de metro kun je overal in de stad komen. Elke keer een taxi is simpel weg te duur als je gaat backpacken. Als je niet weet hoe het werkt vraag de mensen dan. Ze zijn allemaal super behulpzaam en bijna iedereen spreekt Engels.

tips om goedkoop te reizen in dubai

5. Veiligheid  in Dubai

Maak je niet te druk om je spullen in het hotel. Dubai is een van de veiligste land van de wereld. Dit komt omdat misdaad streng wordt aangepakt. Loop of rij dus vooral niet door rood. Hier staat een boete van 2.000 euro voor. Wij zijn Amsterdam gewend en mogen van geluk spreken dat er geen politie in de buurt was. Met 2.000 euro kan je heel wat weken door Azië backpacken 😉

tips dubai

6. leer de locals kennen! 

Of je nu in Dubai bent of in Thailand probeer zoveel mogelijk met de locals te communiceren. Van de plaatselijke bevolking kun je namelijk het meest leren. Zij kunnen je vertellen naar plaatsen die het waard zijn om te bezoeken en niet bedolven zijn onder toeristen. Ook weten ze vaak hoe je goedkoper en sneller kunt reizen. Vooral de locals in Dubai zijn trotse mensen en verwelkomen je met open armen. Zo hebben wij Abdullah leren kennen. Hij heeft ons overal in Dubai heen gereden in zijn auto die hij liefkozend Gina noemt en heeft ons alles laten zien wat je zou kunnen doen in Dubai.

genieten op het strand in dubai

7. Goedkoop shoppen in Dubai

Dubai Mall is de grootste winkelcentrum van de wereld , maar het is ook vrij prijzig. Als je goedkoop wilt gaan shoppen ga je naar de Creek in Dubai. Hier winkel je  zoals het 100 jaar geleden gebeurde in de traditionele souks. Koop goud, wierook , of specerijen zoals saffraan en kaneel. Ook kan je hier terecht voor de beste namaak spullen van de wereld. Van tassen van Gucci tot zonnebrillen van Dior. Ze hebben het allemaal!  Vergeet vooral niet om af te dingen. Naast de souks kan je een abra ( een kleine Arabische boot) nemen over de Creek voor 1 Dirham.

8. Eten in Dubai.

In Dubai kan je snel blut worden aan het kopen van eten. Er zijn vele chique restaurants hier. Gelukkig kan je ook heerlijk genieten van  veel verschillend soort eten die niet zo duur zijn. Vaak openen buitenlandse werknemers uit Pakistan, Libanon, India, de Filippijnen etc. restaurants waar je lekker goedkoop kan eten. En het eten is om van te smullen!

tips om goedkoop te eten in dubai

9. Ladies night!

Als je het geluk hebt dat het dinsdag is en dat je een vrouw bent, is het nachtleven van Dubai verrassend betaalbaar. De meeste cafés en clubs bieden je op zijn minst een paar gratis drankjes aan en soms wel gratis champagne voor de hele nacht!

10.  Kortingsbonnen 

Als je toch geen nee kunt zeggen tegen aantal toeristische attracties zoals het eten in chique restaurants en het nachtleven , bekijk dan www.groupon.ae voor een aantal kortingsbonnen die je geld kunnen besparen.

uiteten in dubai

Nog meer tips voor Dubai?

Als je goedkoop wilt reizen in Dubai betekent het dat je helikoptervluchten, eten in chique restaurants en de hele nacht lang feesten moet vergeten. Maar als je echt Dubai wilt bezoeken zonder al teveel geld kwijt te zijn, moet dit geen probleem zijn als je weet hoe je aan moet passen. Geloof ons, Dubai is het moeite waard!

Bekijk ook onze blog over: Wat te doen in Dubai. 

Weet jij nog tips om goedkoper te reizen in Dubai? We horen het graag!  

 

Privacy Preference Center