Afgelopen juli ben ik met mijn beste vriend naar Bali gevlogen via Singapore, oftewel ‘the lion city’. Het is het kleinste land van zuidoost-Azië en dat is ook te merken want alle toeristische bezienswaardigheden in Singapore liggen vlak bij elkaar. Een van de eerste dingen die me opviel was dat het vrij westers was en heel schoon! Maar toch is het échte Azië duidelijk aanwezig en dit is why:

Chinatown, Singapore

De chinezen hebben een deel van de stad weten te bemachtigen en het gevoel van thuis meegenomen. De reden dat dit mogelijk is komt omdat het grootste deel van de inwoners die SG telt, chinezen zijn (bijna 77%). Wanneer je door deze straten loopt heb je het gevoel dat je in China zit. Voor een paar SG dollar kun je slagen in het kopen van leuke souvenirs en heb je ook een maaltijd! Net aan de grens van Chinatown vind je de Buddha Tooth Relic Temple, die zeker een kijkje waard is! Tijdens ons bezoekje aan deze tempel hebben wij de monken mogen zien die bezig waren met hun dagelijkse ritueel. Tip voor de vrouwen: Vergeet niet een sjaal mee te nemen zodat je je kan bedekken anders mag je niet naar binnen!

Chinatown singapore

Little India

Vanaf Chinatown hebben we de metro (MRT) gepakt naar Little India. Het metro systeem in SG is overigens heel schoon, veilig en vrij goedkoop. Eenmaal aangekomen aan de andere kant van de stad was er overduidelijk een verschillend volk aanwezig. De mensen waren zeer vriendelijk en wezen ons de weg naar de bekende Arab Street waar ook de Sultan Mosque te vinden is. Dit is een leuke straat met winkeltjes en restaurantjes. Hier vlak achter zit Haji Lane, een knus straatje vol met graffiti met allemaal kleine boetiekjes. Ik vond dit vergelijkbaar met de 9 straatjes in Amsterdam. Voor aparte souvenirs en cadeautjes moet je hier zijn!

graffiti-singapore Little India

Gardens by the Bay

Als je even tot rust wilt komen in een grote stad zoals SG, is dit the place to be! De looppaden leiden je naar verborgen tuintjes met de mooiste bloemen, chill-out spots en de avatar omgeving met supertrees. Om naar het tropisch oerwoud (cloud forest) te gaan en de bloemenkas (flower dome) te zien betaal je een totaal entree van $28. We vonden het tropische oerwoud zeer informatief en is ook leuk voor de kinderen! Tip: wacht op de mist show.

gardens-by-the-bay-singapor Gardens by the bay in Singapore

Buggis Village/ Junction

Ben je in de shopping mood? Dan ben je hier op de juiste plek! En ben je het winkelen even zat, dan zijn er genoeg cafés en restaurantjes om even op te laden. Dit hebben wij ook gedaan. Sinds Pokemon weer helemaal een hype is hebben ze hier iets leuks op bedacht: een pop-up Pokemon Café, ja ja that’s right! Dit wilde we toch even mee maken en zijn er gaan lunchen. Het bevind zich op de bovenste verdieping van de shopping mall. Alles wat op de kaart staat is in de vorm van een Pokemon, check out de Pikachu pannenkoeken!

Singapore eten

Lau Pa Sat

Voor de echte foodie lovers ben je hier op de perfecte plek! Het is net een food paradise, je kan werkelijk elke keuken vinden die er is! Dus als de een chinees wil eten en de ander thais, is dat geen probleem want je kan alsnog samen aan tafel zitten! We spraken hier een vriendelijke kok en die raadde het ons aan om naar buiten te gaan naar de Satay Street Food Market- hier zetten ze de straat af midden in het centrum van SG en eet je werkelijk de lekkerste satays! Voor een paar dollar heb je verschillende satays (kip, varkensvlees en gamba’s). En vergeet niet een Tiger beer erbij te bestellen om het pittige eten te kunnen blussen!

Lau Pa Sat Singapore food

Marina Bay Sands

Heb je weleens foto’s voorbij zien komen met een zwembad op de 57ste verdieping? Nou die vind je in het Marina Bay Sands hotel! Om toegang te krijgen tot dit zwembad moet je gast zijn van het hotel. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit zeker de moeite waard is maar houd er rekening mee dat het pijn doet in je portemonnee. Wil je toch een mooie view hebben en niet zoveel moeten betalen? Dan kun je het beste naar de skybar gaan en een cocktail drinken s’avonds. Vanaf hier zie je de skyline van de stad en de lasershow die tweemaal per avond plaatsvind voor het hotel. Voor een leuke foto, kan je lopen naar de Merlion (het beeld van een leeuw die de stad representeert) en zie je het hotel op het achtergrond.

infinity pool singapore

merlion-singapore

Clarke Quay

Last but not least, Clarke Quay. Wil je s’avonds gaan stappen en lekker drankjes drinken of gewoon naar een pub om voetbal te kijken, dan moet je hier zijn. Dit is een wijk in Singapore vol met barretjes en clubs. Er zijn hier ook veel man-vrouwen te vinden dus pas op! Al in al, zeker een leuke plek om s’avonds met vrienden af te spreken.

Clarke Quay