Thisworldstillrocks is een reisblog die is opgericht door Guleed Afhakame & Roos Vendel. Wij gaan deze blog gebruiken om iedereen op de hoogte te houden van onze reizen en avonturen.  Ondanks alle oorlogen, machtsmisbruik, racisme en ellende op deze wereld, zijn er nog zoveel mooie dingen en prachtige plaatsen om te ontdekken. Wij hopen dat je dit met ons wilt doen. Op Thisworldstillrocks vind je alles over onze voorbereiding, verhalen van mensen die we ontmoeten, tips, ervaringen, advies en heel veel inspiratie.

Guleed is opgegroeid in Somaliland en heeft daar tot zijn negende gewoond. Vervolgens heeft hij een half jaar in Ethiopië gewoond en is hij als vluchteling naar Nederland gekomen. Door zijn nieuwsgierigheid en liefde voor de mens, kwam hij al snel in contact met Nederlandse kinderen. Hierdoor leerde hij de taal snel. Na zijn studie Commerciële Economie is Guleed als online marketeer aan de slag gegaan bij Stumpel. Hier heeft hij twee jaar gewerkt en is daarna samen met Roos drie maanden gaan reizen door Azië. Na zijn reis is hij samen gaan wonen met Roos en is hij zijn nieuwe uitdaging begonnen bij Mindshare als Content Manager. Echter is zijn reishonger niet gestild en droomt hij nog steeds van een leven als digital nomad.

Roos is opgegroeid in Nederland en kreeg al vroeg het reisvirus via haar ouders. Zij reizen al 30 jaar samen. Toen haar ouders 25 jaar getrouwd waren ging zij voor het eerst met hen op vakantie buiten Europa. Deze reis ging naar Bali, waar ook de broer van haar oma woonde. Ze werd verliefd op het godeneiland en is nu zo vaak terug geweest, dat ze heimwee krijgt als ze weer in Nederland is. Al zo lang ze zich kan herinneren is ze gefascineerd door andere culturen, landen en talen.