Als je op zoek bent naar de meest hippe buurten en leukste hotspots van Lissabon ben je hier aan het juiste adres. Er zijn genoeg toffe bezienswaardigheden in Lissabon. Hier alvast onze favoriete plekjes die zeker een bezoekje waard zijn.

1. Kais

Kais is een middeleeuws restaurant aan de rivier in Lissabon. Dit is gevestigd in een oud pand en onderverdeeld in twee delen. Het leukste gedeelte bevind zich onder de begane grond en heet Kais Adega. Hier krijg je de keuze uit een 7 á 8 gangen menu (herhaling van elk gerecht is mogelijk zonder dat er kosten bijkomen). Dit is écht een fantastisch restaurant als je het hebt over kwaliteitsprijs verhouding. Alle gerechten zijn typisch Portugees en je betaald gemiddeld 20 euro pp. (drankjes excl.) Reserveren is niet overbodig en kan via > +351 21 393 2930

[su_custom_gallery source=”media: 2396″ limit=”15″ width=”1030″ height=”620″ title=”never”]

2. Ginginja

Ginginja is de naam van DE Portugese kersenlikeur. Deze kun je nuttigen in het Ginginja barretje die je kunt vinden achter het Rossio plein. Het word geserveerd in een chocolade cupje, die gratis hervulbaar is. Als je gek bent op zoete likeurtjes is dit een plek die je echt niet over kunt slaan.

[su_custom_gallery source=”media: 2370″ limit=”15″ width=”1030″ height=”620″ title=”never”]

3. Skinlife

Skinlife is een kleine snoepwinkel op het gebied van niche cosmetica. Je vind hier prachtige high-end merken (o.a. Diptyque, Frederic Malle en Aterlier Cologne) die je niet snel op andere plaatsen zult vinden. Als groot beautyfan kon ik deze winkel niet zomaar voorbij lopen. Dit mede omdat het is opgericht door twee Nederlandse jongens, waarvan een mijn oude collega van Skins Cosmetics. Als je er ook van houd om je zelf is goed te verwennen, is dit the place to be!

[su_custom_gallery source=”media: 2405″ limit=”15″ width=”1030″ height=”620″ title=”never”]

4. A Vida Portuguesa

A Vida Portuguesa is een klein winkeltje met verschillende hippie gadgets en accessoires.  Je kunt het vergelijken met de leuke boetiekjes in de negenstraatjes van Amsterdam, alleen dan op z’n Portugees. Het prachtige oude pand is gevestigd in een klein straatje vlakbij Skinlife, waar zich niet veel andere winkels bevinden. Ze verkopen old school producten, waar je als liefhebber van mooie spulletjes helemaal blij van zult worden. Voorbeelden hiervan zijn de bekende zeepjes uit Porto (Claus Porto) en ouderwetse sardienblikjes.

Vlakbij bij de overgang van de brug (25 Abril) in Lissabon bevind zich een hele toffe buurt. Je zou het ook wel het Brooklyn van Lissabon kunnen noemen. Overal zijn prachtige graffiti tekeningen op de muren te vinden en de gezellige sfeer komt je tegemoet.

5. Village underground

Village underground (VU) is een culturele spot gemaakt van oude containers en bussen. Deze zijn ingericht als kantoortjes en werkplaatsen voor jonge designers. De cafés die er zijn gevestigd worden vaak gebruikt door jonge artiesten om te netwerken en feestjes te geven. Je kunt het vergelijken met de NDSM werf van Amsterdam, alleen dan wat kleiner en knusser.

6. LX Factory

LX Factory is een plein waar oude fabrieken staan, die omgetoverd zijn tot ateliers van jonge designers. Je kunt hier ook een heerlijke lunch hebben bij verschillende hippe cafétjes. Een van de winkels die je niet mag missen is de grote boekenwinkel, waar oude onderdelen van de fabriek nog in tact zijn. Je kunt hier rustig even genieten van een boekje plus een Portugese “Bica”.

[su_custom_gallery source=”media: 2402″ limit=”15″ width=”1030″ height=”620″ title=”never”]

Weet jij nog leuke hotspots? We horen ze graag!